Header Ads

  • Breaking News

    Pericolele utilizarii internetului

    Lumea în care trăim devine din ce în ce mai interdependentă. Așa cum internetul a devenit o realitate în lumea contemporană, la fel riscurile la care ne expunem sunt enorme. În acest fel, informându-ne corect și respectând regulele de bază ne asigurăm siguranța online,
    Rețelele de socializare au înregistrat o creștere rapidă în utilizarea lor. În acest sens, copii și adolescenții tind să nu sesizeze pericolele la care se expun atunci când fac publice detalii legate de viața privată.

    Faptul ca tot mai multi copiii au telefoane cu access la internet in conditiile in care parintii lor suntin in proportie covarsitoare ca copiii se descurca mult mai bine decat ei cu tehnologia este important sa constientizam totii ca riscurile la care ii expunem pe copii de 9-10 ani sunt enorme. 
     
     Ar fi bine ca adolescenții să fie intruiti in utilizarea internetului înainte de perioada liceului asa cum se sustinea acum cativa ani. Astazi au smartphone copiii de scoala primara sau chiar mai repede fara a avea si protectiile adecvate. De asemenea persoanele tinere ar fi bine ca să dorească să se instruiască. Copiii ar trebuii sa primești o anumită bază in scoala cu privire la amenințările la care sunt expusi si evoluția acestor amenintari.

    Majoritatea tinerilor au cel puțin un cont pe o rețelele de socializare și le accesează destul de des. Fotografiile, citatele și stările personale sunt detaliile pe care le postează cel mai des tinerii pe internet. Odată ce persoana a postat informația pe internet aceasta rămâne aici pentru toată viața.

    Adolescenții spun că au învățat singuri cum să-și protejeze datele personale, deși recunosc că un astfel de curs la ora de informatică le-ar prinde bine.



     

    Niciun comentariu