Header Ads

  • Breaking News

    Patru acuzati în cazul unui masiv Hack la JP Morgan Chase, Altii

    Patru persoane au fost puse sub acuzare marți într-un sistem de hacking masiv de un "conglomerat diversificat criminal", care a compromis date de la milioane de clienți de JPMorgan Chase și alte firme.

    Unul rechizitoriu a încadrat trei persoane pentru folosirea unei brese de securitate împotriva unei mari bănci și a altor organizații. Cea de a patra persoana a fost încadrata într-un act de acuzare pentru a rula un sistem de Bitcoin pentru spălarea veniturilor rezultate de la hackeri.

    Banca a dezvaluit anul trecut ca un hacker a compromis datele pe 76 de milioane de consumatori casnici și șapte de milioane de întreprinderi, inclusiv numele lor, adresele de e-mail și numere de telefon - cel mai mare furt de date de la o instituție financiară din SUA.

    Din cele 12 companii, mai mult de 100 de milioane de clienți au avut informații personale furate sau compromise, în conformitate cu declaratiile Departamentului de Justiție.

    JPMorgan Chase nu a fost menționată în actul de inculpare, dar banca a confirmat ancheta a fost legat de încălcarea dezvăluit anul trecut.

    "Apreciem parteneriatul puternic cu organele de drept în aducerea criminalilor în fața justiției", a declarat purtatorul de cuvant al Bank Patricia Wexler într-o declarație.

    "Așa cum am făcut-o aici, vom continua să coopereze cu organele de drept în combaterea criminalității informatice."

    Alte firme identificate anterior ca victime a inclus grupul media Dow Jones și brokerii on-line ETrade și Scottrade.

    Doi cetățeni israelieni - Gery Shalon și Ziv Orenstein - și cetățean american Joshua Samuel Aaron au fost acuzați de mai multe capete de acuzare de frauda, ​​conspiratie si alte cheltuieli legate de hack.

    Printre diversele sisteme de presupusele în rechizitoriu, inculpații au folosit datele furate pentru a trimite email-uri într-un efort de a pompa artificial prețurile anumitori stocuri de "penny" - așa-numita "pompă și dump".

    "Conglomerat criminal Diversified"

    Hackerii operat o gamă largă de alte activități criminale, inclusiv un sistem de jocuri de noroc pe Internet, un schimb Bitcoin ilegal și o operație ilicită de procesare a plăților pentru umbroase vânzători farmaceutice on-line și altele, potrivit procurorilor care presupuse schemele de compensate "de sute de milioane de dolari", în venituri ilegale.

    "Am fost expusi unei infractiuni cibernetice care de ani de zile a spart în rețelele a o duzină de companii de succes și în secret, ar fi furat de informații cu caracter personal a peste 100 de milioane de oameni, inclusiv peste 80 de milioane de clienti de la o instituție financiară singura", a spus Procurorul american Preet Bharara.

    Sursa: Securityweek

    Niciun comentariu