Header Ads

 • Breaking News

  Schimbare uriașă pe Facebook! Copiii nu mai au voie să aibă cont pe rețelele de socializare!


  O nouă directivă europeană prevede interzicerea accesului copiilor pe diferite rețele de socializare precum Facebook! Când intră în vigoare schimbarea și ce presupune aceasta?

  Copiii nu vor mai avea conturi pe reţelele de socializare (precum Facebook) fără un acord scris între părinţi şi administratorii acestora!

  Este o directivă europeană menită să reducă numărul de abuzuri sexuale pe Internet. Potrivit datelor oficiale, 80% dintre victimele pedofililor sunt elevi de clase primare. Iar majoritatea agresorilor sunt nepedepsiţi.
  Yamur este elevă la un liceu din Bucureşti şi spune că a reuşit să scape cu greu de un agresor de pe Internet care îi trimitea în fiecare zi mesaje jignitoare.

  Ea a scăpat, dar a văzut că se poate şi mai rău. O colegă din şcoală a ajuns să fie etichetată de toţi elevii după ce a ajuns să fie pozată goală de iubitul ei.

  La nivelul ţării, situaţia a devenit alarmantă. De la un an la altul, numărul copiilor care au reclamat la linia specială că sunt abuzaţi sexual aproape s-a dublat. Şi mai grav este că peste 80% dintre victime au vârsta mai mică de 10 ani.
  O soluţie, spun specialiştii, este educaţia sexuală, începută acasă şi continuată la şcoală. Din păcate, românii nu stau bine la niciunul dintre capitole.
  Iar când adulţii nu reuşesc să-şi facă treaba, copilul devine victima pedofililor. Tot mai mulţi, şi mai greu de prins. Numai în sectorul 4 al Capitalei, din 2009 până acum s-au înregistrat peste o mie de dosare de abuzuri sexuale cu minori. Iar 100 de infractori sunt căutaţi şi astăzi.
  Sursa: a1.ro

  Niciun comentariu