Header Ads

 • Breaking News

  Recomandarile Poliţia Romane pentru folosirea în siguranţă a telefonului mobil

  Poliţia Română transmite că, pentru folosirea în siguranţă a telefonului mobil, este necesară instalarea doar a aplicaţiilor necesare şi să fie verificate datele la care are acces respectiva aplicaţie, să fie setată o parolă, iar blocarea dispozitivului să fie cât mai rapidă. De asemenea, printre recomandări se numără salvarea periodică a datelor pe un suport extern şi evitarea reţelelor wi-fi publice în timpul operaţiunilor bancare. Astfel, pentru a folosi în siguranţă telefonul, poliţiştii recomandă precauţie când sunt instalate diverse aplicaţii şi să se evite accesare link-urile primite prin e- mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

  Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.).

  Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată.

  Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii.

  Realizeați salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere.

  De asemenea, este indicat să instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și accesați doar site-uri sigure.


  Atenţie la aplicaţiile folosite şi la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora.

  Evitați utilizarea reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale.

  Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată.

  Nu deschideți ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi.

  Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul.

  Niciun comentariu