Header Ads

  • Breaking News

    Cum îți înveți copilul să recunoască un abuz sexual! Sfaturi de la specialiști pentru părinți și pentru cei mici

    Cu ani în urmă, părinții obișnuiau să-și învețe copiii să stea departe de străini. S-a pierdut acest obicei? Îi mai învață parinții pe copii că nu e bine să accepte dulciuri din mâna străinilor? De vină nu sunt părinții, însă specialiștii spun că ei trebuie să fie și mai atenți cu cei mici. Ei îi sfătuiesc pe părinți să le explice copiilor până unde este normal să-i atingă un străin. 

    De cele mai multe ori, cei mici nu povestesc dacă au fost atinși și unde pentru că nu percep atingerea ca pe o amenințare. Tocmai de aceea părinții trebuie să poarte cu cei mici discuții cu privire la anatomia corpului.

    Specialist în tehnici de apărare, Dan Dumitru, îi învață pe copii cum trebuie să se ferească de pericole. El a spus că un copil nu trebuie să se apropie de ușa blocului, atunci când observă un străin. Copilul ar trebui să-i evite pe cei care arată suspect, care poartă șapcă pe cap sau glugă.

     Potrivit Antena 3, agresorii mai pot fi recunoscuți și după privire. Aceștia obișuiesc să și-o ascundă. Cei mai mulți copii obișnuiesc să aibă la ei un telefon mobil. Așa că cei mici trebuie învățați că trebuie să-și sune părinții imediat cum observă ceva ciudat.

    Medicii psihologi atrag ateția și îi ăndeamnă pe părinți să le explice copiilor că nu trebuie să accepte dulciuri, atunci când sunt pe stradă sau în parc, din mâna persoanelor pe care nu îi cunosc.

    Ce trebuie să facă un copil, dacă este agresat sau dacă vede ceva suspect: să fugă, să refuze vehement, să țipe.

    Părinții trebuie să se abată de la căteva obeiuri. Pozele pe care le postează pe Facebook, cu cei mici, reprezintă o atracție pentru un agresor sexual.

    Expert criminolog, Dan Antonescu, spune că un copil ar trebui să poarte o brățară de monitorizare. Astfel, agresorul este descurajat să comită fapta de abuz față de copil

    Niciun comentariu